Verhalen van gebruikers Sten ontdekt Navina Insert

Ongewenst ontlastingsverlies hoeft u niet te beletten een actief leven te leiden

Na vele jaren als CFO van beursgenoteerde bedrijven te zijn geweest, besloot Sten in het voorjaar van 2020 te stoppen met werken, ondanks dat hij nog enkele jaren tot zijn pensioen had. Hij was klaar met werken en wilde meer bevredigende ervaringen doen - zoals reizen met zijn vrouw, golfen, zwemmen en sporten. Maar eerst wilde hij af van zijn nachtelijke toiletbezoeken.

Hij zocht hulp bij een uroloog om zijn prostaat te controleren en werd voor de zekerheid ingestuurd voor een blaasscreening. Toen werd er een tumor gevonden in zijn endeldarm.

In januari 2021 werd een deel van Stens darm verwijderd en daarmee ook de tumor. Hij kreeg toen een tijdelijk stoma. Maar door de COVID pandemie en het personeelstekort dat daardoor ontstond, werd het stoma pas 5 maanden later verwijderd. Helaas kwamen hierdoor complicaties naar voren waar hij in zijn dagelijks leven mee om moest leren gaan, met name het ongewenste ontlastingsverlies.

Het vinden van de juiste behandeling

Sten is zeer actief, naast golfen zwemt hij drie keer per week lange afstanden, speelt hij paddle en tennis en gaat hij ook een paar keer per week naar de sportschool. Als de gelegenheid zich voordoet, wandelt en skiet hij in de familielodge in Vemdalen in Zweden. De darmfunctie en spijsvertering hebben altijd baat bij fysieke activiteit, maar na de operatie kan incontinentie optreden.

Om de complicaties te behandelen begon Sten met medicatie, om zijn darm te kalmeren en de ontlasting steviger te maken. Het echte probleem in het geval van Sten was gas, dat druk uitoefende op de darm, waardoor incontinentie ontstond, met andere woorden lekkende poep.

Sten kreeg hulp van een verpleegkundige in de revalidatiekliniek om een goede behandelmethode voor zijn darmen te vinden en verschillende medicijnen en methoden uit te proberen. Acht weken na de stoma kon Sten zijn training weer hervatten. Op dit punt voelde hij dat hij een normaal leven kon leiden en zijn ongewenste ontlastinsverlies onder controle kon houden. Maar nadat hij voorheen elke ochtend regelmatig naar het toilet ging, hoefde hij nu maar om de drie dagen te gaan. Dit betekende dat als hij op dag twee of drie na het laatste toiletbezoek zou trainen, er een risico was dat er ontlastingsverlies zou optreden. Uiteraard een zeer onwenselijke situatie, zeker als je een enthousiaste zwemmer bent.

De Navina-insert ontdekken

Hij probeerde vervolgens verschillende beschermende materialen, waaronder een soort anale plug, die hij op recept van zijn zorgverlener kon ontvangen en die diende als een noodoplossing wanneer hij voelde dat er een risico op ontlastingsverlies was. Zijn verpleegkundige gaf hem ook de kans om een alternatief product te testen – de Navina Insert van Wellspect.

Sten zegt dat zijn voorgeschreven plug wel werkt, maar de gebruiksgemak niet heel fijn was omdat deze met de vinger moet worden ingebracht, en dan hangt er een gênant touwtje uit je anus. Het is ook moeilijk om te voelen wanneer het correct is gepositioneerd, en soms voel je gewoon dat ie scheef zit. Erg onprettig.

Met Navina Insert heb ik totale controle en hoef ik niet bang te zijn voor onaangename verrassingen.

Sten voegt eraan toe: Navina Insert is daarentegen gemakkelijk in te brengen en voelt hygiënisch aan dankzij het gebruik van een klein inbrenghulpje. Je weet meteen wanneer het op zijn plaats zit en het is ook niet zichtbaar als je billen tegen elkaar worden gedrukt. Je kunt het nauwelijks voelen.

Het is ongelooflijk belangrijk dat je je veilig en geborgen kunt voelen als je traint, zegt Sten, en vervolgt: Als ik ga zwemmen, is Navina Insert mijn enige keuze - omdat het me een volledig veilig gevoel geeft.

De vorige keer vergat ik dat het er was en besefte ik het pas toen ik naar bed ging.

Sten raadt iedereen in dezelfde situatie aan om ruim de tijd te nemen om samen met een verpleegkundige verschillende maten uit te proberen. Oefen zodat je in een voor jou werkbare routine komt.

Als zich een noodgeval voordoet, wilt u uw eigen zorg snel en gemakkelijk kunnen afhandelen, met vertrouwen in een betrouwbaar product, en dat is precies wat Navina Insert is - het is een geweldig product!