Kinderen en darmspoelen

Darmproblemen bij kinderen

Zindelijk worden is een belangrijke mijlpaal in het leven van een kind. Het helpt een kind om zelfstandig te socialiseren en deel te nemen aan dagelijkse activiteiten. Ongewenst ontlastingsverlies beïnvloedt het gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen en kan sociale interactie belemmeren.

De darmproblemen van kinderen zijn iets dat het hele gezin beïnvloedt. Obstipatie (verstopping) bij jongere kinderen komt vaak voor en in de meeste gevallen zullen laxeermiddelen, vulstoffen en zindelijkheidstraining helpen. Voor sommige kinderen met darmproblemen kan darmspoelen een optie zijn om ongelukjes te verminderen of voorkomen.

Hoe werkt darmspoelen voor kinderen?

Er zijn geen specifieke aanbevelingen voor de beste tijd om darmspoelen bij kinderen te introduceren. De meeste kinderen zijn zindelijk op driejarige leeftijd. Een darmprobleem zal op deze leeftijd duidelijker worden. Darmspoelen, ook wel transanale irrigatie (TAI) genoemd, moet idealiter worden geïntroduceerd wanneer het kind in staat is om samen te werken en het proces te begrijpen.

Diagnoses of aandoeningen bij kinderen waarbij darmspoelen een behandelingsoptie kan zijn, zijn:

  • Ziekte van Hirschsprung
  • Anorectale misvorming
  • Spina bifida
  • Functionele constipatie (d.w.z. er is geen onderliggende oorzaak van de problemen geïdentificeerd)

Hier vindt u een gids voor darmspoelen voor kinderen die is ontwikkeld om ouders of verzorgers te ondersteunen. Het doel is om kennis en inzicht te geven in hoe de darm werkt en hoe darmspoelen uw kind kan helpen.

Caregiver Guide 1 In totaal

Navina darmspoelsystemen

Navina darmspoelsystemen worden gebruikt voor effectieve hoog volume darmspoelingen. Het is het enige systeem op de markt dat zowel handmatige als elektronische controle biedt om ongewenst ontlastingsverlies of chronische obstipatie effectief te verlichten.

Wat is darmspoelen?

De therapie darmspoelen, soms ook wel transanale irrigatie (TAI) genoemd, is een optie wanneer andere behandelingen zoals medicijnen, dieetveranderingen en vloeistoffen niet hebben geholpen.

Voor professionals in de gezondheidszorg

Ontdek informatie over anatomie &fysiologie, darmdisfunctie, behandelingen, therapie, klinische inzichten.