Verhalen van gebruikers Wat vindt Alice, 10 jaar oud, van darmspoelen?

Alice Tillman heeft een passie voor het delen van haar kennis over darmspoelen. Ze vindt het vreselijk om te zien dat andere kinderen pijnlijke procedures moeten ondergaan vanwege darmproblemen, terwijl er vaak alternatieven zijn. Ze hoopt dat alle kinderen de therapie kunnen krijgen die ze nodig hebben en het plezier weer terugkrijgen in hun leven.

Het gezinsleven terugkrijgen

Alice Tillman is een gelukkig tienjarig meisje en houdt van dansen, zwemmen en paardrijden. Haar ouders, Anna en Peter, zien dat ze steeds onafhankelijker wordt. Ze plannen dagtochten en weekenden weg met het gezin. Ze zijn ontzettend dankbaar voor het feit dat ze dit nu kunnen doen. Dat was niet vanzelfsprekend, want Alice werd geboren met spijsverteringscomplicaties. Deze remden haar darmfunctie. Deze diagnose zorgde ervoor dat haar ouders een klysma bij haar moesten uitvoeren om haar darm te legen. Dit was erg pijnlijk voor haar. Gelukkig ontdenkte Alice de optie van darmspoelen. Hierdoor kreeg zei en haar familie hun leven weer terug.

We vroegen Alice wat ze denkt over darmspoelen:

Ik ben niet bang en het is niet gevaarlijk.

"Ik weet niet meer hoe oud ik was toen ik met darmspoelen begon, maar ik herinner me hoe goed het voelde in vergelijking met het klysma dat ik vroeger had, en ik voel me nu goed.

Ik kan bijna alles zelf, maar papa en mama zijn altijd bij me.

Darmspoelen doe ik 's avonds, meestal 5 dagen per week. Dat is een geweldige vooruitgang, omdat ik het vroeger elke dag moest doen.

Nu kan ik dansen en paardrijden en daar had ik voorheen geen tijd voor. Ik doe nu alles wat mijn vrienden doen. Ik hou van dansen en paardrijden, bij mijn vrienden zijn en films kijken.

Darmspoelen kan soms moeilijk zijn, maar het gaat meestal goed, en nu ik ouder word, kan ik bijna alles zelf doen, dus dat maakt het veel gemakkelijker voor mij en mijn ouders. Het doet geen pijn in mijn maag zoals bij het klysma en de krampen heb ik gelukkig ook niet meer."

Het belangrijkste voor Alice is dat het geen pijn meer doet, en dat ze nu de tijd heeft om leuke dingen te doen - Anna Tillman, de moeder van Alice.