Aan de slag

Aan de slag met darmspoelen

Het is belangrijk om een duidelijke instructie te krijgen voordat u gaat starten met darmspoelen. Bovendien is het nuttig om een routine voor het spoelen vast te stellen. Het wordt meestal aanbevolen om 's ochtends of 's avonds na een maaltijd te spoelen. Darmspoelen is geen op zichzelf staande oplossing, het aanbevolen dieet moet nog steeds worden aangehouden en u moet voldoende water drinken. 

Hoe te slagen met darmspoelen

De factoren achter het slagen met darmspoelen zijn:

  • Motivatie
  • Realistische verwachtingen
  • Tijd geven om te leren en aan te passen (de initiatieperiode)

Advies aan iedereen die begint met darmspoelen is om voorbereid te zijn en uzelf de tijd te geven om u aan te passen aan de nieuwe routines. Stel een realistisch tijdsbestek in. Het kan tot 12 weken duren om een optimale routine voor het darmspoelen te vinden en een bevredigend resultaat te hebben. Wanneer de startperiode voorbij is en u een routine hebt gevonden die voor u werkt, kan het voldoende zijn om om de dag te spoelen, maar dit is zeer individueel. 

Het lichaam zal zich moeten aanpassen aan de behandeling. Heb geduld, en het zal de moeite waard zijn!

Darmspoel dagboek

Het gebruik van een darmspoeldagboek of de Navina Smart-app om de behandeling en progressie op te volgen, is een goede manier om u en uw zorgverlener te helpen de behandeling te optimaliseren en een routine te vinden die werkt.

Wanneer u Navina Smart gebruikt, worden uw spoelingen eenvoudig overgebracht naar de Navina Smart-app en kunt u elke behandeling eenvoudig beoordelen. Lees hier meer over de Navina Smart app.

Wat is darmspoelen?

De therapie darmspoelen, soms ook wel transanale irrigatie (TAI) genoemd, is een optie wanneer andere behandelingen zoals medicijnen, dieetveranderingen en vloeistoffen niet hebben geholpen.

Navina Darmverzorging