Onderwerp: Darmen Beginnen met darmspoelen

In deze cursus vindt u een overzicht van de belangrijkste informatie die u moet weten over darmspoelen, zoals darmfunctie, veel voorkomende darmproblemen, vooronderzoek, beschikbare oplossingen en een webinar over darmspoelen met Navina Systems.

8 Artikelen

 1. De functie van het maag-darmkanaal

  key:global.content-type: Artikel

  In dit artikel vindt u een goede basis voor het leren hoe het maagdarmkanaal functioneert met een samenvatting van de functies van het spijsverteringsstelsel, de betrokken organen en de neurologische controle ervan.

 2. Darmfunctiestoornissen – een overzicht

  key:global.content-type: Artikel

  Darmdisfunctie is een aandoening die veel verschillende oorzaken kan hebben. Er kan sprake zijn van een neurologische aandoening in de wervelkolom/hersenbanen die de darmcontrole beïnvloedt of van een obstructie. Bij sommige personen zijn er geen onderliggende medische redenen waarom de darm niet functioneert.

 3. Darmonderzoek

  key:global.content-type: Artikel

  Om het juiste behandeltraject te bepalen, is het essentieel om een gedetailleerde beoordeling uit te voeren. Dit omvat een beoordeling van het huidige darmmanagement, de algemene gezondheidstoestand van de patiënt, eerdere abdominale en colorectale chirurgie, medicatie, functionele bekwaamheid om het toilet te bereiken, cognitie en of darmsensaties worden gevoeld.

 4. Wat is darmspoelen?

  key:global.content-type: Artikel

  Darmspoelen, ook wel retrograde, rectale of transanale irrigatie (TAI) genoemd, verwijst naar een minimaal invasieve techniek om ontlasting uit de darm te helpen verwijderen.

 5. Patiëntselectie voor darmspoelen

  key:global.content-type: Artikel

  Zorgvuldige patiëntselectie, begeleide training en follow-up worden beschouwd als essentiële factoren om een optimaal resultaat en langdurige therapietrouw voor darmspoelen te bereiken.

 6. Darmmanagement- oplossingen met Navina Systems

  key:global.content-type: Artikel

  Er zijn verschillende oplossingen voor constipatie, fecale incontinentie en tijdrovende stoelgang, afhankelijk van de individuele behoeften en de ernst van de symptomen.

 7. Darmspoelen met Navina

  key:global.content-type: Webinar

  In dit (Engelstalige) webinar zal Bev Collins, Clinical nurse lead bij Wellspect in Engeland, u de belangrijkste informatie vertellen die u moet weten over darmspoelen, hoe Navina Systems gebruikt moet worden en deelt zij tips en trucs die de therapietrouw verbeteren.

 8. Demonstratie van Navina Systems

  key:global.content-type: Webinar

  Met Navina Systems is er altijd een oplossing die past bij de behoeften van de patiënt.