Artikelen en webinars

Of u nu een specialist bent of een nieuweling op het gebied van continentiezorg, Wellspect Education biedt leermiddelen voor uw niveau van deskundigheid.

66 Artikelen

 1. Low anterior resection syndrome (LARS)

  key:global.content-type: Webinar

  In dit webinar hoort u gediplomeerd verpleegkundige, uro- en darmtherapeute Eva Westling vertellen over symptomen na een operatie of verwijdering van het rectum, of het onderste deel van de darm en hoe deze te behandelen. Om succes te boeken bij de behandeling van patiënten met LARS, is het ook belangrijk om de effecten van deze behandeling te begrijpen, evenals de anatomie en complexiteit van het kleine bekken.

 2. Neurogene darmdisfunctie

  key:global.content-type: Artikel

  Het dalende colon en het rectum vormen het laatste deel van het darmstelsel. Normaal gesproken is het rectum relatief leeg. De ontlasting komt niet continu, maar als massabewegingen het rectum binnen.

 3. Demo of Navina systems

  key:global.content-type: Webinar

  Met Navina Systems is er altijd een oplossing die past bij de behoeften van de patiënt.

 4. Wetenschappelijk overzicht van darmspoelen bij kinderen

  key:global.content-type: Artikel

  Darmproblemen bij kinderen komen vaak voor. Tot 29% van de kinderen kan last hebben van functionele constipatie en functionele fecale incontinentie, waarbij de oorzaak daarvan niet bekend is.1 Verder komen darmproblemen vaak voor bij kinderen met spina bifida, de ziekte van Hirschsprung en anorectale malformaties.2 Ongeacht de oorsprong hebben constipatie en fecale incontinentie een negatief effect op de kwaliteit van leven (QOL) van kinderen.3 Darmspoelen is een mogelijke darmbehandelingstherapie voor kinderen met darmproblemen.2

 5. Darmspoelen - een oplossing voor constipatie en fecale incontinentie

  key:global.content-type: Webinar

  Constipatie en ontlastingsincontinentie zijn hinderlijke symptomen van een darmstoornis, die vaak vaker voorkomen dan dat er over gesproken wordt. De behandeling van deze symptomen is complex en conservatieve methoden geven niet altijd verbetering.

 6. Wetenschappelijk overzicht van herbruikbare versus katheters voor eenmalig gebruik

  key:global.content-type: Artikel

  Een verrassend groot aantal patiënten hergebruikt dagelijks katheters die bedoeld zijn voor eenmalig gebruik, waardoor ze het risico lopen op onnodige complicaties. Hydrofiel gecoate katheters voor eenmalig gebruik voor intermitterende katheterisatie verlagen het risico op complicaties op korte en lange termijn en zijn eenvoudig in gebruik en heeft voor veel patiënten de voorkeur als ze een keuze hebben.

 7. Wetenschappelijk overzicht van non-touch katheter/techniek

  key:global.content-type: Artikel

  Het introduceren van een non-touch katheterisatietechniek voor intermitterende katheterisatie lijkt zowel door zorgverleners als patiënten goed te worden geaccepteerd en gaat niet noodzakelijk gepaard met hogere kosten. Integendeel, het zou de kosten kunnen verlagen, tijd en fouten in de gezondheidszorg kunnen besparen en infectiecomplicaties in het algemeen kunnen verminderen. Het niveau van klinisch bewijs voor het gebruik van een non-touch katheterisatietechniek om UWI's te verminderen is laag, maar de huidige beschikbare onderzoeken suggereren voordelen ervan.

 8. Wetenschappelijk overzicht van kathetergeassocieerde urineweginfectie (CAUTI)

  Kathetergeassocieerde urineweginfecties (CAUTI’s) komen vaak voor in het ziekenhuis, met als gevolg morbiditeit en mortaliteit. Het risico van bacteriële adhesie en invasie van de urinewegen neemt toe bij het gebruik van een verblijfskatheter en kan worden verminderd door intermitterende katheterisatie toe te passen met hydrofiele katheters voor eenmalig gebruik.

 9. Katheters en katheterisatie

  key:global.content-type: Artikel

  Voor degenen die hun blaas niet op de normale manier kunnen legen, is intermitterende katheterisatie bij uitstek de therapie die de plasbuis gezond houdt. Complicaties kwamen vaak voor. Toen hydrofiele katheters voor eenmalig gebruik op de markt kwamen, daalde het risico op UWI aanzienlijk. Lage wrijving leek de sleutel te zijn om de plasbuis gezond te houden. Tegenwoordig is er slechts één hydrofiele katheter waarvan wetenschappelijk is bewezen dat deze de complicaties vermindert, ook na langdurig gebruik.

 10. Hydrofiele katheters en verminderd risico op UWI

  key:global.content-type: Artikel

  Uitgebreide studies ondersteunen wetenschappelijke literatuur die beweert dat het gebruik van hydrofiele katheters urethratrauma en urineweginfecties vermindert. Dit kan op zijn beurt de behoefte aan antibiotica verminderen. Vanwege dit voordeel weten we nu dat het gebruik van hydrofiele katheters een van de meest kosteneffectieve manieren is om in het algemeen urologische complicaties op de lange termijn en urineweginfecties in het bijzonder te voorkomen.

 11. LoFric - een goed gedocumenteerde katheter

  key:global.content-type: Artikel

  LoFric is sinds de introductie ervan in de jaren 80 van de vorige eeuw voor diverse indicaties gebruikt en onderzocht. Naast het efficiënt ledigen van de blaas, omvat LoFric's veelzijdige gebruik de behandeling en preventie van terugkerende stricturen, toediening van chemotherapie middels blaasinstillatie en het oplossen van zeldzame complicaties.

Weergave 12 van 66 Artikelen