The content of this page is intended for healthcare professionals only.

Are you a Healthcare Professional?
Dad Boy Biking Banner

Informatie voor ouders

Leven met darmklachten kan ingrijpend zijn. Dat heeft niet alleen gevolgen voor het kind, maar ook voor de routines en het leven van het hele gezin. Het kan voor een ouder zeer moeilijk zijn om een kind met darmklachten bij te staan en te helpen. 

Veel ouders met een kind dat last heeft van darmproblemen, worstelen veel te lang met diëten en medicatie die de consistentie van de ontlasting aanpassen, zoals laxeermiddelen of stoelgangverdikkers, zonder bevredigend resultaat. Maar er is een betere oplossing beschikbaar voor uw kind. Darmspoelen is een succesvolle therapie voor veel kinderen die kampen met darmklachten.

Darmspoelen herstelt een gezonde darmroutine en helpt uw kind weer controle te krijgen over wanneer en waar het toilet bezocht kan worden. Darmspoelen voor kinderen is een veilige techniek voor het effectief legen van de darm. Het stimuleert het verwijderen van ontlasting door lauwwarm water in te brengen.

Kids gaming banner

Darmspoelen brengt de spontaniteit weer terug bij uw kind

Als ouder bent u de meest belangrijke factor voor een succesvolle uitkomst van het darmspoelen voor uw kind. De therapie kan in het begin een vreemd of intimiderend gevoel geven en het kan enige tijd duren voordat het goed werkt. Het spijsverteringskanaal is een ingewikkeld systeem en heeft tijd nodig zich aan te passen aan nieuwe routines. 

Maar op de lange termijn is dit het waard. Het doel is om het hele gezin een leven te laten leiden zonder constant aan het toilet te hoeven denken, maar belangrijker nog om het kind het gevoel van zelfstandigheid en onafhankelijkheid te geven.