The content of this page is intended for healthcare professionals only.

Are you a Healthcare Professional?

Majoor Phil Packer

Majoor Phil Packer raakte (in februari 2008) gewond na een raketaanval. Dit veroorzaakte catastrofale verwondingen met ruggenmergschade: hij heeft nu een dwarslaesie. Zijn filosofie is te werken met vastberadenheid, teamwork en waardigheid.

Terwijl hij begon te revalideren, besloot hij het tot zijn missie te maken om 1 miljoen Britse ponden in te zamelen voor Help for Heroes, een Brits goed doel dat werd opgericht om te helpen voorzien in betere faciliteiten voor gewonde Britse soldaten. Hij zette voor zichzelf een reeks uitdagingen op. De eerste grote uitdaging begon met een roeitocht over het Engelse kanaal gesponsord door Wellspect HealthCare. Daarna begon Phil aan een tweeweekse wandeling van de Flora London Marathon, met steun van Wellspect HealthCare. Wellspect HealthCare sponsorde ook zijn ultieme uitdaging, lees daarover hieronder meer!

Phil is nog steeds een legerofficier die hoopt verschil te kunnen maken voor gehandicapten binnen de krijgsmacht en hoopt zijn commandostructuur, Tri-Services en Service Charities te ondersteunen.

Major Phil Packer

Majoor Phil Packer - Succesvolle Kanaal-uitdaging

Majoor Phil Packer en Al Humphreys roeiden 50 kilometer van Dover naar Calais in slechts 15 uur.
 
De roeitocht begon net na middernacht zaterdag 14 februari, met een begeleidende boot en bemanning van Woodvale Challenge. Uit de scheepvaartroutes geloodst door de Dover havenmeester, roeide Phil en Al als paar of solo om elkaar tijd te geven om te rusten en om Phil’s fysieke conditie te controleren – van vitaal belang om warmte vast te houden en de bloedsomloop in zijn benen te controleren. De roeiers maakten waar mogelijk gebruik van de getijden, vechtend tegen sterke wind en golven, in temperaturen die onder het vriespunt lagen. Regelmatig uitgedaagd door stromingen van het scheepvaartverkeer, arriveerden zij om 15.00 GMT in de haven van Calais. Phil’s Million, ter ondersteuning van Hulp voor Helden, had in dit vroege stadium meer dan 154.000 GBP opgeleverd.  Phil had een groot aantal bekende supporters die hem geluk wenste met zijn fondsenwerving, zoals Prins Charles, Sir Ranulph Fiennes en Sean Bean.

Dit hielp Phil’s doel te ondersteunen om een positief beeld te schetsen van de handicap en anderen te inspireren om uitdagingen aan te gaan die buiten hun bereik lijken te zijn.

Phil Packer english channel cont

Majoor Phil Packer - Marathon triomf!

Er zullen maar weinig mensen niet op de hoogte zijn van de prestatie van majoor Phil Packer. Dankzij, in niet geringe mate, de buitengewone media-aandacht die zijn 13-daagse wandeling van de Flora London Marathon heeft omgeven. De enorme publiciteit heeft de stichting ‘Help for Heroes’ op de voorgrond van het publieke bewustzijn gebracht, samen met Phil zijn opmerkelijke verhaal.
 
Met behulp van krukken, liep Phil meer dan 3 kilometer per dag – het maximale dat de artsen zouden goedkeuren – en hij liep de marathon uit in bijna 2 weken. Moeilijk te geloven dat hij zijn eerste stappen pas in maart kon zetten.
Langs de route werd Phil vergezeld door verschillende organisaties en personen die hun steun wilden betuigen en hem aanmoedigden om verder te gaan: van de politie van Londen en de Coldstream Guards, tot de verkoopspecialisten van Wellspect HealthCare, in het bijzonder Aradhana Sharma-Marin (zie foto met Majoor Phil Phacker bovenaan) die Phil ontmoette tijdens haar bezoek aan Stanmore toen hij net gewond raakte.

Het was een emotionele en spirituele reis en een bezoek aan www.philpacker.com zal het u mogelijk maken de belangrijkste aspecten te volgen. Het resultaat van deze ongelofelijke prestatie heeft ervoor gezorgd dat Phil een inspiratiebron is geworden voor het hele volk. Het heeft ook betekend dat hij zijn doel van 1 miljoen Britse pond al bereikt heeft!!! Ongelofelijk dat er zo veel steun is verkregen met slechts 2 evenementen.
Phil Packer Finish Line

Majoor Phil Packer - Succesvolle El Capitan Bergbeklimming

Er is geen rust voor Majoor Packer. Nog eens gesponsord door Wellspect HealthCare, vloog hij naar de Verenigde Staten en bereidde zich voor op het beklimmen van El Capitan Mountain, door zichzelf 1800ft in drie dagen omhoog te trekken. Dit waren ongeveer 4000 pull-ups. Het was het laatste evenement voor Phil, voordat hij zijn inspanningen wijdde aan het bieden van mogelijkheden voor mensen met een handicap en het promoten van gehandicaptensport.

Phil Packer Maj Packer El Capitan 02