The content of this page is intended for healthcare professionals only.

Are you a Healthcare Professional?

Hassan

In veel landen is de verkrijgbaarheid van eenmalige katheters vanzelfsprekend maar in grote delen van de wereld is de mogelijkheid om gebruik te maken van eenmalige katheters uiterst beperkt. In arme landen sterven veel jonge mensen met spinaal letsels voortijdig als gevolg van nierfalen. Hassan Balhas, een 34-jarige man woonachtig in Zuid-Libanon, heeft geluk gehad. Een groep vrienden uit Noorwegen stuurt hem met regelmaat pakketten LoFric katheters, een steun die zijn leven heeft veranderd en misschien ook wel heeft gered.

Hassan – de film

Dit is het verhaal van Hassan en hoe zelfkatheterisatie en LoFric zijn leven hebben gered. Hassan woont in Libanon en heeft een dwarslaesie door een schietpartij (in 1989). Na dit incident was de toen 17-jarige Hassan veroordeeld tot een leven thuis, waar hij de hele dag in bed bleef. Zijn kwaliteit van leven was erg slecht en zijn artsen hadden geen hoge verwachtingen voor hem, ze gaven hem nog maar 5 tot 10 jaar te leven. Daarna dachten ze dat de gezondheidsproblemen als gevolg van het incident tot zijn dood zouden leiden.

Vandaag de dag, meer dan 25 jaar later, leidt Hassan een actief leven en is levendiger en krachtiger dan ooit. Hij is getrouwd met de mooie Maryam met wie hij een zoon heeft. Dit alles is mogelijk geworden dankzij de zelfkatheterisatie therapie en LoFric katheters.

Dit is een waargebeurd verhaal over liefde, seks en 'joie de vivre'.