Onderwerp: Darmen Low Anterior Resection Syndrome (LARS) en darmspoelen

Een cursus over LARS-symptomen die kunnen optreden na een operatie of rectumverwijdering en de behandelingsoplossingen die beschikbaar zijn voor patiënten met deze symptomen. Het lezen van de stof en het bekijken van het webinar duurt ongeveer 1 uur en sommige artikelen zijn in het Engels.

6 Artikelen

 1. Lower Anterior Resection Syndrome (LARS)

  key:global.content-type: Artikel

  Low Anterior Resection is een chirurgische techniek om kanker van het rectum te behandelen. Het deel van het rectum waarin zich kankercellen bevinden wordt verwijderd en het resterend deel van het rectum wordt verbonden aan de dikke darm. Hierbij wordt de sfincter in 90% van de gevallen behouden, waardoor een permanent colonstoma wordt voorkomen.

 2. Kneepjes van het vak - darmspoelen

  key:global.content-type: Artikel

  Veiligheid is altijd belangrijk en daarbij hoort ook inzicht in wat er kan gebeuren als je darmspoelen uitvoert. Darmperforatie is een ernstig maar zeer zeldzaam risico bij darmspoelen. Het is echter wel belangrijk hier oog voor te hebben.

 3. Low anterior resection syndrome (LARS)

  key:global.content-type: Webinar

  In dit webinar hoort u gediplomeerd verpleegkundige, uro- en darmtherapeute Eva Westling vertellen over symptomen na een operatie of verwijdering van het rectum, of het onderste deel van de darm en hoe deze te behandelen. Om succes te boeken bij de behandeling van patiënten met LARS, is het ook belangrijk om de effecten van deze behandeling te begrijpen, evenals de anatomie en complexiteit van het kleine bekken.

 4. Demonstratie van Navina Systems

  key:global.content-type: Webinar

  Met Navina Systems is er altijd een oplossing die past bij de behoeften van de patiënt.

 5. Wetenschappelijk overzicht over darmspoelen

  key:global.content-type: Artikel

  Darmspoelen, ook wel Transanale irrigatie (TAI) genoemd, is een goed gedocumenteerde en veilige therapie voor darmgerelateerde problemen. Tegenwoordig is therapietrouw het grootste probleem bij darmspoelen en dit kan worden verbeterd door meer kennis over welke patiënt het meest geschikt is voor darmspoelen. Training van patiënten en nauwgezette follow-up met digitale ondersteuning tijdens het opstarten kunnen ook de therapietrouw vergroten.

 6. Patiëntselectie voor darmspoelen

  key:global.content-type: Artikel

  Zorgvuldige patiëntselectie, begeleide training en follow-up worden beschouwd als essentiële factoren om een optimaal resultaat en langdurige therapietrouw voor darmspoelen te bereiken.