Onderwerp: Blaas Urineweginfecties

Deze cursus beantwoordt vragen met betrekking tot het onderwerp urineweginfecties (UWI's). Wat zijn de meest voorkomende oorzaken? Wat zijn de symptomen en welke fases doorloopt de ontwikkeling van een UWI? Is er nieuws uit onderzoek en hoe kunnen UWI's worden voorkomen? De totale duur van deze cursus is ca. 1,5 uur.

3 Artikelen

 1. Disfuncties van het urinewegstelsel

  key:global.content-type: Artikel

  Ziekte, veroudering of letsel kan leiden tot verlies van controle over de blaas, waardoor het vermogen van de blaas om urine op te slaan en te legen wordt beïnvloed.

 2. Urineweginfecties (UWI’s)

  key:global.content-type: Artikel

  Urineweginfecties (UWI’s) treden op wanneer bacteriën de kans krijgen om zich te vermenigvuldigen en zich te hechten aan het slijmvlies van de blaas, de medische term is cystitis. Wanneer een urineweginfectie de bovenste urinewegen (de nieren en/of het nierbekken) aantast, wordt de infectie gewoonlijk pyelonefritis genoemd.

 3. Urineweginfecties – een lastig probleem

  key:global.content-type: Webinar

  Urineweginfecties (UWI’s) zijn lastige problemen die voor veel patiënten een zeer negatieve invloed kunnen hebben op de kwaliteit van leven. Het kan ook leiden tot nierbeschadiging en sepsis, een levensbedreigende aandoening.