The content of this page is intended for healthcare professionals only.

Are you a Healthcare Professional?
male tourist in sun travel tips full width

Veiligheid onderweg

Reistips voor diegenen die katheters gebruiken

Met CIC kunt u zowel thuis als onderweg veilig de controle over uw blaas houden. Hieronder geven we een aantal adviezen dat ervoor zorgt dat u voorbereid bent en onderweg geen problemen krijgt.

 

Nuttige adviezen

Neem extra katheters mee

Pak altijd extra katheters in. Op weg naar huis kunnen zich vertragingen of andere onverwachte gebeurtenissen voordoen waardoor u een paar extra katheters nodig heeft.

Tip! Neem wat extra desinfecterende handgel mee. Vochtige reinigingsdoekjes kunnen ook van pas komen.

Katheters in uw handbagage

Zorg dat u extra katheters in uw handbagage meeneemt voor het geval u de rest van uw bagage kwijtraakt. Het kan een goed idee zijn om na te gaan of uw reisgenoot ook katheters voor u mee mag nemen in zijn/haar handbagage.


Buitenlandse reizen

Uw katheters meenemen naar het buitenland

Mocht tijdens uw reis blijken dat u niet voldoende katheters bij u heeft, dan kunt u contact opnemen met het Wellspect HealthCare kantoor ter plaatse of met ons hoofdkantoor. Zij helpen u graag.

Schoon water

Als u naar een land reist waar de kwaliteit van het water slecht is, kunt u katheters met geïntegreerd steriel water meenemen. Denk eraan om zowel voor als na CIC uw handen te wassen!

De volgende LoFric katheters bevatten steriel water: LoFric®  Sense™, LoFric®  Origo™, LoFric®  Primo™, LoFric®  Hydro-Kit™.

Tip! Als de kwaliteit van het water op uw bestemming goed genoeg is om het te drinken, denk er dan wel aan dat u altijd koud water moet gebruiken. De kans dat er bacteriën in zitten, is dan kleiner.

Tip! Als het kraanwater niet goed genoeg is, kunt u water uit een fles gebruiken. In noodgevallen volstaat zelfs koolzuurhoudend water.

Tip! Op deze pagina leest u alles over onze katheters.

Discretie

Neem het LoFric reiscertificaat (Medical Validation Certificate) mee! Hierin staat in tien verschillende talen uitgelegd waarom u katheters in uw bagage heeft. Daarnaast worden medewerkers bij de douane en de beveiliging via dit certificaat opgeroepen discreet te blijven. Download het reiscertificaat hier.

Medicijnen in het buitenland

Als u medicijnen slikt, is het verstandig om deze in uw handbagage te doen. Let op: sommige medicijnen vereisen een bepaald certificaat. Vraag dit na bij uw apotheek of arts.


Een lijstje om af te vinken

  • Ik heb voldoende katheters ingepakt
  • Ik heb de katheters over de handbagage en overige bagage verdeeld
  • Ik heb bij het kiezen van het soort katheter rekening gehouden met mijn bestemming.
  • Ik heb desinfecterende handgel en vochtige reinigingsdoekjes bij me
  • Ik heb het LoFric reiscertificaat bij me

LoFric® is het geregistreerde handelsmerk van Wellspect HealthCare.