Veel mannen hebben moeite met plassen Een gezonde blaas bij mannen

Blaasproblemen bij mannen

Vroeg of laat zullen bijna alle mannen lagere urinewegsymptomen (LUTS) ervaren. Meestal worden deze veroorzaakt door onvolledige blaaslediging. Herkent u één van deze symptomen:

  • Nachtelijke toiletbezoeken (nocturie)
  • Een zwakke straal bij het plassen
  • Vaak moeten plassen
  • Urineverlies
  • Seksgerelateerde problemen

Je hoeft niet in stilte te lijden

Mannen zijn vaker terughoudend om medische hulp te zoeken en ze lijden vaak in stilte. Een reden om geen hulp te zoeken is dat deze symptomen vaak worden gezien als een normaal onderdeel van het ouder worden. Dit is niet altijd het geval.

Als u één van deze veel voorkomende blaasproblemen ervaart, is het goed om hierover het gesprek te beginnen met uw zorgverlener. LUTS kan een sterke invloed hebben op uw algehele welzijn en kwaliteit van leven en het kan zelfs het risico op depressie verhogen.

Het goede nieuws is dat er een eenvoudige oplossing is.

Mannen en zelfkatheterisatie

Onze visie: alle mannen met blaasproblemen moeten hun kwaliteit van leven kunnen verbeteren. Zelfkatheterisatie of Clean Intermittent Catheterization (CIC) is een goede behandeling voor veel symptomen en diagnoses, waarbij geen medicatie of operatie komt kijken.

Als uw blaas niet goed werkt, is zelfkatheterisatie het beste alternatief voor plassen op de normale manier, omdat het de natuurlijke manier van plassen nabootst. Het is een eenvoudige techniek om te leren en kan overal worden uitgevoerd. Het helpt u om uw blaas volledig te legen en geeft u de controle over uw eigen welzijn.

Wanneer u de eerste stap van het aanleren van een nieuwe routine heeft doorstaan, wordt zelfkatheteriseren een volkomen natuurlijk onderdeel van het dagelijks leven en krijgt u de vrijheid om de dingen te doen die u wilt.

 

Vergrote prostaat (BPE)

Bent u een man met problemen aan de urinewegen en vraagt u zich af wat de oorzaak is? Hier kunt u meer lezen over de symptomen van goedaardige prostaatvergroting (BPE - benign prostate enlargement).

Image of two men biking - to be used with LoFric Origo / BPE campaign

Zelfkatheterisatie (CIC)

Zelfkatheterisatie is de beste manier om te plassen als dat op de normale manier niet lukt, omdat het de natuurlijke manier van plassen nabootst. In deze sectie kunt u animaties bekijken om de procedure van zelfkatheteriseren te begrijpen, katheterisatie-instructies downloaden en meer.

LoFric Origo

key:global.content-type: Product

Gebruiksvriendelijk en veilig, in een slimme verpakking. LoFric Origo is speciaal ontwikkeld voor mannen en is oprolbaar tot (broek)zakformaat, gemakkelijk mee te nemen en overal te gebruiken.

Proefpakket aanvragen