The content of this page is intended for healthcare professionals only.

Are you a Healthcare Professional?

De moed erin houden

Het is logisch dat het lijkt of uw leven op zijn kop staat als blijkt dat u zelfkatheterisatie moet toepassen. Niets lijkt meer zoals het was. Maar het leven gaat door, alleen iets anders dan voorheen. Tenslotte moet iedereen zo nu en dan zijn of haar blaas legen. Op welke manier dan ook. Een katheter voor éénmalig gebruik is geen permanent hulpmiddel waar u zich voor hoeft te schamen of dat in de weg zit. Probeer de katheter te zien als een hulpmiddel waarmee een toiletbezoek gemakkelijker wordt. Laat het uw leven niet beperken. Kijk naar de mogelijkheden in plaats van de obstakels.

Luister naar enkele fantastische mensen die over hun eigen levenservaringen vertellen. Zij vormen een bron van inspiratie voor ons allemaal.

Friends sat on sofa having fun leisure full width

Reizen

Tijdens reizen worden vaak spannende nieuwe dingen ontdekt, over uzelf en over de wereld om u heen. En dan hebben we het nog niet eens over opgepept en gemotiveerd naar huis gaan. Reizigers over de hele wereld stellen zichzelf dezelfde vragen: Kom ik wel op tijd? Waar is mijn paspoort? Heb ik het strijkijzer uitgezet?

Sommige reizigers zullen zichzelf ook afvragen: Is er wel een invalidentoilet te vinden? Heb ik genoeg katheters ingepakt? Hoe kom ik door de douane met mijn katheters en medicijnen?

Speciaal voor u hebben we wat informatie over reizen met katheters en andere behoeften op een rijtje gezet. U kunt ook inspiratie opdoen bij onze reizende gastbloggers die hun beste tips en trucs met u delen.