The content of this page is intended for healthcare professionals only.

Are you a Healthcare Professional?

Relaties

Blaasproblemen, ongeacht de ernst daarvan, kunnen het lastig maken om vol vertrouwen een normaal dagelijks leven te leiden. Het kan druk leggen op een relatie, maar een lastige situatie kan de relatie ook sterker maken. Probeer uw persoonlijke stress of verdriet aan te pakken als probleem van een stel. De teamaanpak zal een band smeden en uw relatie sterker maken. 

Deze pagina gaat over seksualiteit en gezinsleven.

relationships full width

Verbeterd seksleven

Mensen met blaasproblemen ervaren vaak ook een soortgelijke impact op hun seksleven. Het is niet gemakkelijk om in de stemming te zijn als u zich niet zeker voelt, zich zorgen maakt over urineverlies of zich schaamt. Het kan ook fysiek een uitdaging zijn.

Het goede nieuws is dat intermitterende katheterisatie een zeer eenvoudige en effectieve manier is om uw seksleven weer op de rails te krijgen. Katheterisatie zal helpen urineverlies en ongemak te voorkomen, wat u kan helpen meer zelfvertrouwen te krijgen. Voor mensen die een verblijfskatheter gebruiken zal de overstap naar intermitterende katheterisatie een groot verschil maken.

Kortom, ongeacht het urinaire probleem, intermitterende katheters bevrijden u van sommige barrières die een gezond seksleven in de weg staan. U zult spontaner kunnen zijn, uw algehele lichamelijke gezondheid zal u helpen u beter te voelen over seks en u hoeft zich geen zorgen te maken over schaamte.

Gezinsleven

Wanneer u erachter komt dat u aan een ongeneeslijke ziekte lijdt of een ernstig letsel oploopt, gaan een van de eerste vragen waarschijnlijk ook over seks. Maar sommige vragen zijn misschien van meer filosofische aard. Zal ik ooit nog iemand ontmoeten met wie ik de rest van mijn leven wil slijten? Zal mijn man of mijn vrouw me nu verlaten? Zal ik in staat zijn om mijn eigen gezin te stichten? 

Klik op de knop om kennis te maken met Mikael en Sarah die tegen alle verwachtingen in een gezin zijn begonnen. Een ding is zeker: als papa in een rolstoel zit, zijn de uitdagingen met kleine kinderen van een heel andere aard. Maar er zijn voor de meesten van hen innovatieve oplossingen! 

Bezoek ook ouderschap met ruggenmergletsel, een website van de Spinalis Foundation over ouderschap, inclusief vruchtbaarheid, zwangerschap en bevalling.