The content of this page is intended for healthcare professionals only.

Are you a Healthcare Professional?

Gezondheid

Het kan in een zin worden gezegd: het belangrijkste voor uw gezondheid en welzijn (binnen uw eigen kunnen) is regelmatig bewegen, goed slapen, gevarieerde voeding, dagelijks ritme, pauzes voor rust en ontspanning, omgaan met mensen die u mag en gematigd alcoholgebruik. En toch kan het heel lastig zijn om dat te doen… 

Dit advies geldt voor iedereen, ongeacht een handicap of niet. Maar met een lichamelijke beperking of een ziekte die uw mobiliteit beïnvloedt, is uw levensstijl zelfs nog belangrijker. 

We hebben de gezondheidscoach van de Spinalis Foundation om een aantal tips en advies gevraagd over goede gewoontes voor een leven met meer energie en kwaliteit.

long term urinary health full width

Langdurige gezondheid van de urinewegen

Ver vooruit denken is belangrijk. Droge katheters veroorzaken pijn wanneer ze worden verwijderd en kunnen de plasbuis beschadigen. Mettertijd tellen kleine wonden bij elkaar op en worden ze echte complicaties, zoals urineweginfecties en vernauwingen. 

Complicaties zoals wonden in de plasbuis, vernauwingen en urineweginfecties (UWI's) zijn helemaal in het begin misschien nauwelijks merkbaar. Voor langdurige gezondheid van de urinewegen moet u zorgen dat u voor de juiste katheter kiest, meteen vanaf het begin.