The content of this page is intended for healthcare professionals only.

Are you a Healthcare Professional?

De juiste katheter kiezen

Als katheteriseren nieuw voor u is, dan is het logisch om te weten welke katheter het best geschikt voor u is. Beginnen met intermitterende (zelf-)katheterisatie (ook wel CIC of Clean Intermittent Catheterisation genoemd) betekent voor de meeste mensen dat zij hun dagelijkse routine moeten aanpassen aan deze nieuwe behandeling. CIC wordt een deel van uw dagelijkse leven en de katheter die u gebruikt moet daarin passen, waarbij deze ook nog eens zo gemakkelijk en comfortabel mogelijk in gebruik moet zijn. De katheter moet passen bij uw behoeften en niet andersom! Dit maakt het proces om CIC in uw dagelijkse leven in te passen veel gemakkelijker.

Als u een katheter voor (zelf-)katheterisatie moet gaan kiezen dan zou u zich, voordat u naar de polikliniek gaat, mogelijk voor willen bereiden door middel van een aantal vragen, die u dan aan de urologieverpleegkundige kunt stellen. 

Neem de tijd en kijk naar onze video’s om de ins en outs te leren kennen bij het kiezen van een katheter die veilig en comfortabel is en daarnaast past bij uw leefstijl. 

Voor vrouwen

Voor mannen