The content of this page is intended for healthcare professionals only.

Are you a Healthcare Professional?

LoFric ambassadeur Mischa Hielkema

Op 1 december jl. tekenden handbiker Mischa Hielkema en managing director van Wellspect HealthCare Johan van de Pol een sponsorcontract. Ons bedrijf zal Mischa sponsoren bij zijn Paralympische ambities.
Mischa Hielkema

In de kennismaking met Mischa vertelde hij ons dat de rolstoel hem niet hindert ergens te komen, zowel fysiek als mentaal niet. Fysiek in de zin dat hij mobiel is, of hij nu met de auto moet of het vliegtuig, hij komt waar hij zijn wil. Mentaal niet, omdat hij ook nu nog alles uit het leven kan en wil halen.

Na zijn motorcross ongeluk op zijn 20e is hij rolstoelgebonden en daarnaast afhankelijk van zoals hij zelf zegt: ‘de meer intieme medische hulpmiddelen’. Zonder die middelen, zoals een LoFric katheter, kan hij niet doen wat hij wil. Zijn ruggenmergletsel is voor iedereen een zichtbare handicap, een rolstoel impliceert voor iedereen een duidelijke beperking. Er voor zorgen dat zijn urinewegen gezond blijven, is een compleet ander hoofdstuk. Dit hoofdstuk is voor leken onzichtbaar, maar voor Mischa wel heel belangrijk. Want hij streeft momenteel naar zijn ultieme doel voor 2016: deelname aan de Paralympics in Rio de Janeiro en wel op het onderdeel handbiken. Hij was o.a. houder van het werelduurrecord, aan zijn talent en doorzettingsvermogen zal het dus zeker niet liggen.

Door ernstige complicaties ten gevolge van zijn vorige blaasledigingsregime moest hij afhaken voor de kwalificatie voor de Paralympics van Londen in 2012. Zijn uroloog heeft hem inmiddels behandeld met Botox (om zijn blaascapaciteit te vergroten zonder dat er een te hoge druk ontstaat die zijn nieren zou kunnen beschadigen) en Mischa katheteriseert zichzelf nu 6‐7 keer per dag. Mischa is er van overtuigd dat mede door zelfkatheterisatie (met LoFric) zijn doel voor 2016 haalbaar moet zijn.

Meer informatie over Mischa vindt u op zijn website: www.mischahielkema.nl

Een van de services die wij samen met Mischa aanbieden, is de mogelijkheid om met hem te spreken via Skype. Uiteraard is Mischa vanwege zijn werk en trainingsschema niet 24/7 beschikbaar. Stuur voor een afspraak een e‐mail met het verzoek voor een Skype‐gesprek met het gewenste onderwerp. Mischa neemt dan zelf contact met u op.