Wellspect ambassadeur Mischa Hielkema

Wellspect ambassadeur

Sinds 2014 is tophandbiker Mischa Hielkema ambassadeur van Wellspect en steunen wij hem in het uitvoeren van zijn passie op hoog niveau. Mischa zet zich daarnaast in voor diverse Wellspect events voor lotgenoten. We vertellen u graag meer over Mischa en onze samenwerking.

Over Mischa

Het leven van Mischa nam een onverwachte wending toen hij op zijn 20ste een ernstig motorcross ongeluk kreeg, waarbij hij een dwarslaesie opliep en in een rolstoel terecht kwam. Zijn liefde voor motorcross moest hij loslaten en maakte al snel plaats voor een nieuwe passie: handbiken. Sindsdien heeft hij met handbiken verscheidene topresultaten bereikt. Zo is hij Nederlands Kampioen handbiken MH3 en in 2021 vertegenwoordigde hij Team Nederland op het WK paracycling in Portugal. Lees meer over Mischa op zijn website.

Mischa & Wellspect

Presteren op hoog niveau gaat niet altijd zonder slag of stoot. In 2014 maakten wij kennis met Mischa. Tijdens dat gesprek vertelde hij ons dat hij zich niet door zijn rolstoel gehinderd voelt om te doen wat hij wil, maar soms wel door de onzichtbare complicaties die een dwarslaesie met zich meebrengt. Meerdere malen hebben ernstige complicaties aan o.a. blaas en darmen ervoor gezorgd dat hij zijn doelen niet kon behalen. Mede dankzij het gebruik van medische hulpmiddelen, zoals LoFric katheters voor zelfkatheterisatie, heeft hij sindsdien minder complicaties en kan Mischa zich focussen op zijn passie. Vanaf dat moment sponsoren wij Mischa in zijn handbike activiteiten en deelt hij zijn passie voor handbiken en zijn ervaringen met blaas- en darmproblemen met lotgenoten tijdens diverse Wellspect events.

Wellspect Amstel Gold Race Handbike Xperience

Voor Mischa draait (para)sport niet alleen om winnen, maar vooral om het delen van een geweldig mooie hobby die heel veel te bieden heeft. Om zijn passie voor handbiken met zoveel mogelijk mensen te kunnen delen, ontstond in 2018 het idee om een lokale handbike toertocht te organiseren voor handbikers van elk niveau. Bij Wellspect streven wij ernaar om elke dag een echt verschil te maken voor iedereen die afhankelijk is van onze producten en daarom ondersteunden wij dit idee vanaf het eerste moment. Samen met Mischa werd het idee verder uitgewerkt en organiseerden wij in mei 2018 de eerste editie van onze handbike klassieker: de Wellspect Amstel Gold Race Handbike Xperience.