Seksuele disfunctie bij neurologische aandoeningen

Lees meer over hoe neurologische aandoeningen de seksuele functie beïnvloeden en hoe u seksuele disfunctie kunt beoordelen en beheren.

 

Dit webinar gaat in op de impact op seksualiteit en intimiteit bij neurologische aandoeningen. Dr. Jalesh Panicker, consultant neuroloog in uro-neurologie, bespreekt in het Engels verschillende aspecten van het omgaan met intimiteit en seksuele problemen voor iemand met een neurologische aandoening. Hij legt uit waarom seksuele problemen en seksuele disfunctie voorkomen bij neurologische aandoeningen zoals MS, dwarslaesie en beroerte en waarom het belangrijk is om verder te gaan dan het stellen van slechts één vraag over seksuele problemen. 

Collette Haslam, klinisch verpleegkundig specialist in uro-neurologie, benadrukt in het Engels de multidimensionale aspecten van seksuele disfunctie en het belang van het behandelen van secundaire aandoeningen zoals blaas- en darmincontinentie. Er zijn barrières om hulp te zoeken rond seksuele disfunctie, met de algemene perceptie dat mensen met bepaalde aandoeningen, vooral als ze in een rolstoel zitten, geen seks hebben. Dit toont aan hoe belangrijk het is voor zorgverleners om de patiënt te vragen naar hun seksuele functie. 

In dit webinar leert u over: 

  • Erectiele functie en de betrokken zenuwen, waaronder zowel psychogene als reflexogene functies 
  • De multidimensionale aard van seksuele disfunctie waarbij er meer aan de hand is dan zenuwbeschadiging, zoals aspecten van zelfrespect en lichaamsbeeld 
  • Hoe seksuele disfunctie te beoordelen en te behandelen