Hoe multiple sclerose de blaas beïnvloedt

Deze korte films geven antwoord op veel gestelde vragen van mensen met MS over darmklachten. De films zijn gericht op mensen met MS en gebruiken taal en uitleg die je bijzonder nuttig kunt vinden wanneer je gesprekken voert met iemand die MS heeft of voor iemand in het MS-zorgveld. Het doel van de films is om kennis en voorlichting te verspreiden die kunnen helpen bij het omgaan met darmklachten.

U zult horen over:

  • Managementstrategieën voor mensen met MS die blaasproblemen ervaren
  • Een basisuitleg hoe de blaas werkt en wordt beïnvloed door MS
  • Urineweginfecties en de invloed op MS

Blaasmanagement en multiple sclerose

In deze video wordt gekeken naar de problemen die mensen met MS ervaren en welke aanbevelingen en adviezen u kunt geven. Hoe adviseert u patiënten en hoe bespreekt u de beschikbare behandelopties, zoals intermitterende katheterisatie.    

 

Hoe multiple sclerose de urinewegen aantast

Een video die de basisprincipes behandelt van hoe de blaas werkt en wordt beïnvloed door MS. Neurogene symptomen worden in eenvoudige bewoordingen beschreven. Er wordt nuttig advies gegeven over wanneer iemand hulp moet zoeken en hoe de darmen de mate van urinecontinentie kunnen beïnvloeden. 

Urineweginfectie en multiple sclerose

Je hoort waarom iemand met MS vatbaarder is voor UWI's en waarom het belangrijk is om een UWI te voorkomen, alsook de impact en behandeling van UWI's bij MS. De experts geven advies dat gericht is op iemand met MS.  

 

Terug naar de MS cursussen

Onderwerpen