Wat is Continuing Professional Development (CPD)?

Bij Wellspect vinden wij het belangrijk om u informatie aan te bieden dat is onderzocht door een onafhankelijke officiële CPD-geregistreerde dienst om integriteit en kwaliteit te waarborgen.

Over CPD

AID0054636Continuing Professional Development (CPD) is de term die wordt gebruikt voor de leeractiviteiten die zorgverleners ondernemen om hun kennis en expertise bij te houden, te verbeteren en verbreden.

Wat is een geaccrediteerde CPD-cursus?

Een geaccrediteerde CPD-cursus betekent dat de inhoud voldoet aan de vereiste normen en benchmarks voor permanente professionele ontwikkeling. De inhoud van de training wordt gecontroleerd om de integriteit en de kwaliteit te waarborgen. De CPD-certificeringsservice biedt erkende onafhankelijke CPD-accreditatie die compatibel is met de wereldwijde CPD-eisen.

Het bijhouden van uw CPD-studie-uren

Er zijn diverse soorten studiematerialen en met Wellspect Education bieden wij u de mogelijkheid om uw kennis op verschillende manieren te verbreden. Zo kunt u artikelen lezen, webinars bekijken en materialen downloaden of afdrukken om te gebruiken bij uw dagelijkse werkzaamheden.

Hoe leg ik de CPD-studie-uren vast?

Zelfcertificering - Studietijd

Om u te helpen een inschatting te maken van de tijd die u nodig heeft voor het lezen van artikelen of het bekijken van webinars, staat er een schatting van de leestijd bovenaan elk artikel en de benodigde tijd voor het bekijken van webinars of video's.

We raden u aan een aantekening te maken van de tijd die u besteedt aan het lesmateriaal. U vindt onderaan deze pagina een voorbeeld van een overzicht waarin u uw studie-uren kunt noteren; het Learning Activity Record. Voor deze vorm van zelfstudie geldt zelfcertificering, wat betekent dat u verantwoordelijk bent voor het vastleggen en bijhouden van uw studietijd. Daarbij kunt u als richtlijn aanhouden dat een uur zelfstudie gelijk is aan 1 CPD-punt.

Reflecterend leren

Om uw studietijd eenvoudig bij te kunnen houden, staan er bovenaan het Learning Activity Record vier vragen of onderwerpen die u kunt invullen voor elke CPD-activiteit.

Certificaat

Voor uw administratie is er een certificaat beschikbaar waarop u zelf uw CPD-punten kunt invullen na het voltooien van een CPD-activiteit.