The content of this page is intended for healthcare professionals only.

Are you a Healthcare Professional?

Lofric Nu Nog Groener

Onze laatste stap naar een duurzamere gezondheidszorg is een nieuw, milieuvriendelijker productieproces voor LoFric.

Bij Wellspect nemen we onze verantwoordelijkheid voor het milieu serieus. Daarom brengen we continu verbeteringen aan om de milieu-impact van onze producten en diensten te minimaliseren.

Als onderdeel van deze missie hebben wij het LoFric coatingsproces op onze productielocatie in Zweden verbeterd. Dat betekent dat we minder water, energie en chemicaliën gebruiken tijdens het productieproces. We zullen nog steeds dezelfde hoogwaardige producten produceren als voorheen, maar met een kleinere ecologische voetafdruk.

Minder water
Het nieuwe coatingsproces gebruikt 98% minder water en levert een minimale hoeveelheid afvalwater op.

Minder chemicaliën
Voor het nieuwe coatingsproces zijn minder chemicaliën nodig en een ander oplosmiddel. Dit nieuwe oplosmiddel is het meest milieuvriendelijke alternatief voor dit proces.

Het is nog steeds een LoFric
Het nieuwe proces en onze unieke Urotonic™ Surface Technology zijn uitgebreid getest en gevalideerd conform de standaarden.

LoFric Just Got Greener Web Image

Meer feiten

Wellspect heeft een uitgebreid plan om een echt verschil te maken voor een leefbare toekomst. We gebruiken al 100% groene stroom en 99,7% stadsverwarming op onze locatie in Mölndal.

Voor het hele LoFric-assortiment zijn Life Cycle Assessments uitgevoerd en we gebruiken al jarenlang pvc-vrij plastic genaamd POBE. In vergelijking met polyurethaan levert dit 35% minder milieubelasting op.

Waarom heeft Wellspect besloten het productieproces te veranderen?
Wij werken continu aan verbeteringen om de milieu-impact van onze activiteiten, producten en diensten te minimaliseren. Dit is een belangrijk onderdeel van deze missie.

Op welke manier is het nieuwe proces beter voor het milieu?
Het nieuwe proces verbruikt minder chemicaliën en een 100% herbruikbaar oplosmiddel. Bovendien gebruikt het 98% minder water en genereert het een minimale hoeveelheid afvalwater, waardoor de impact op het milieu wordt geminimaliseerd.

Heeft de verandering betrekking op het hele LoFric assortiment?
Ja. De verbeteringen zijn reeds geïmplementeerd op onze locatie in Mölndal en gelden voor alle producten die daar geproduceerd worden. Het gaat om: LoFric Elle, LoFric Origo, LoFric Sense, LoFric Hydro-Kit and LoFric Primo.

LoFric Elle is onze nieuwste innovatie voor vrouwen en is vanaf haar lancering in 2019 gelijk geproduceerd met het nieuwe coatingsproces.

Op onze locatie in Kazan in Turkije moet het overgang naar het nieuwe coatingsproces nog plaatsvinden. Op dit moment is meer dan de helft van alle katheters die wereldwijd door Wellspect worden geproduceerd, onderworpen aan het nieuwe coatingsproces.