Wellspect Education – een nieuw leerplatform

Wellspect Education is onderdeel van ons nieuwe service aanbod, Wellspect With You. Hiermee lanceren wij een online leermiddel voor alle zorgprofessionals die graag hun kennis over blaas- en darmmanagement willen verbreden of verdiepen. Daarnaast bieden wij trainingsmaterialen en downloads voor gebruikers, verzorgenden en een ieder die interesse heeft in continentiezorg.

De online tool is onderverdeeld in drie pijlers:

LEARN

Fris uw kennis op met deze artikelen die het fundament vormen voor de essentiële kennis over blaas- en darmproblematiek.

TEACH

Breng uw kennis naar een hoger niveau en train uw collega’s of patiënten met behulp van tutorials, webinars en downloadbare documentatie.

EXPLORE

Ontdek de literatuur en wetenschappelijke documentatie en vergroot uw kennis op een bepaald klinisch gebied.

Patrica McDermott Patricia McDermott is een klinisch verpleegkundig specialist in het Princess Elizabeth Hospital in Guernsey. Patricia's team heeft naar aanleiding van een baanbrekende studie drie keer de Nursing Times awards gewonnen. In deze innovatieve studie wordt geadviseerd om op de spoedeisende hulp intermitterende katheters te gebruiken in plaats van verblijfskatheters.
image-png-Apr-28-2021-09-51-46-09-AM Helen Greenham, een continentieverpleegkundige uit het Birmingham NHS Community Trust, heeft bijna dertig jaar ervaring in het bieden van klinische zorg voor haar patiënten. Ze houdt toezicht op verpleegkundig specialisten en wijkverpleegkundigen en geeft training aan verzorgenden, verpleegkundig specialisten en teams van de wijkverpleging.

Patricia McDermott is een klinisch verpleegkundig specialist in het Princess Elizabeth Hospital in Guernsey. Patricia's team heeft naar aanleiding van een baanbrekende studie drie keer de Nursing Times awards gewonnen. In deze innovatieve studie wordt geadviseerd om op de spoedeisende hulp intermitterende katheters te gebruiken in plaats van verblijfskatheters.

Helen Greenham, een continentieverpleegkundige uit het Birmingham NHS Community Trust, heeft bijna dertig jaar ervaring in het bieden van klinische zorg voor haar patiënten. Ze houdt toezicht op verpleegkundig specialisten en wijkverpleegkundigen en geeft training aan verzorgenden, verpleegkundig specialisten en teams van de wijkverpleging.

Helen, hoe nuttig zou Wellspect Education in jouw rol als klinisch instructeur kunnen zijn als trainingstool?

Wat ik als instructeur erg handig vind, is dat de informatie is onderverdeeld in verschillende expertise niveaus. Zo kan ik het materiaal aanpassen aan de groep die ik voor me heb. Daarnaast heb ik toegang tot de meest recente research op het gebied van continentiezorg.

Patricia, was het voor jou makkelijk om door de site te navigeren en de informatie te vinden die je zocht?

Op het eerste gezicht is het erg makkelijk om binnen de site te navigeren en het filter dat je kunt gebruiken is erg nuttig. De materialen staan goed georganiseerd op de site en het was makkelijk om specifieke literatuur te vinden.

De Corona-pandemie heeft voor een beperking gezorgd hoe we met elkaar communiceren. Zou Wellspect Education geïntegreerd kunnen worden in de communicatie die je nu hebt met jouw patiënten en studenten?

Patricia:
Tijdens de pandemie hebben we het aantal contactmomenten moeten beperken, dus was het zeer nuttig om de studenten te wijzen op het online materiaal om zo hun kennis te vergroten, terwijl ik zorg aan de patiënten kon bieden.

Het beschikbare materiaal kan ik op verschillende niveau’s inzetten. Zo kan ik basisinformatie aan patiënten en verzorgenden geven en tijdens mdo’s mijn collega’s verwijzen naar de literatuur. Voor ieder wat wils!

Helen:
Voor mij was het nogal een steile leercurve, de pandemie heeft zo zijn voor- en nadelen. Maar we moesten allemaal meer met digitale middelen werken om samen te werken en te overleggen.

Eerlijk gezegd is het erg handig wanneer ik training geef. Het lesmateriaal is handig en ik hoef niet door ellenlange pagina’s aan informatie te bladeren voordat ik gevonden heb wat ik zoek.

Vanuit elke locatie heb je toegang tot het lesmateriaal.

Wat vond je zelf handig om te gebruiken in jouw rol als zorgprofessional?

Patricia:
Het is een heel compleet aanbod, van basiskennis tot gevorderde literatuur voor specialisten. Ik vond de tips en trucs voor CIC en darmspoelen bijzonder nuttig. Ook al gaat het over je eigen specialisatie, het trainingsmateriaal zorgt ervoor dat je je trainingsaanpak toch weer opfrist.

Helen:
Ik vond het zeer veelzijdig; het lesmateriaal is vanuit elke locatie te gebruiken, thuis of op het werk. Met zo’n tool als deze kan ik vanuit Wellspect Education het materiaal opzoeken wat ik nodig heb en gebruiken op het juiste leerniveau. Het is een intuïtieve tool en makkelijk in gebruik.

 

Klik hier om naar Wellspect Education te gaan

Onderwerpen