De eerste katheter ter wereld met een ecolabel

In 1983 bracht Wellspect de eerste hydrofiele katheter op de markt: de LoFric® katheter. Daarmee werd katheteriseren voor heel veel mensen een stuk comfortabeler en veiliger. Ten aanzien van het milieu maakt Wellspect steeds meer stappen richting het doel van volledig klimaat neutrale productie.  

LoFric katheters zijn de eerste katheters ter wereld die het strenge Scandinavische Swan eco-label gekregen hebben. Wellspect heeft zich voorgenomen om een toonaangevende rol te vervullen op het gebied van duurzaamheid en milieu. Om hun streven op dit vlak te ondersteunen, vroeg Wellspect eind 2021 een vergunning aan voor het Swan label. 

Het Swan label is het officiële Scandinavische eco-label. Om voor het label in aanmerking te komen, moet een product voldoen aan strikte milieucriteria. Dit omvat bepaalde normen voor het type en de verhouding van gebruikte chemicaliën.

"Het Swan eco-label maakt het mogelijk om voor gebruikers van onze katheters een milieubewuste keuze te maken zonder concessies te doen aan kwaliteit en veiligheid. Ons doel als bedrijf is om voor iedereen die onze producten gebruikt, maar ook voor de maatschappij als geheel een echt verschil te maken." Håkan Strandberg, Regional Commercial Leader US & Nordics, Wellspect

De eerste Wellspect producten die nu zijn voorzien van het Swan ecolabel zijn: LoFric Elle, LoFric Origo, LoFric Sense, LoFric Hydro-Kit en LoFric Primo.

Onderwerpen