The content of this page is intended for healthcare professionals only.

Are you a Healthcare Professional?

Rectale Chirurgie

Wat is LARS (Low Anterior Resecticion Syndrome)?

Wat is LARS (Low Anterior Resecticion Syndrome)? – LARS – is een samenstelling van symptomen of problemen die u in verschillende mate kunt ervaren na rectale chirurgie. De rectale functie zal nooit meer precies zijn zoals het was, maar de meeste mensen zullen een aanvaardbare functie krijgen. Wellspect levert verschillende productoplossingen voor het verlichten van de symptomen waar u mogelijk last van heeft en ervoor zorgen dat u de controle terugkrijgt na de rectale chirurgie. Wij hebben op deze pagina informatie verzameld om u te helpen de methode te vinden die het beste voor u werkt.

Hoe kunnen LARS symptomen worden behandeld?

Er zijn verschillende behandelopties, van eenvoudig tot meer geavanceerd, deze kunnen individueel of in combinatie worden toegepast:

  • begeleiding 
  • dieetadvies 
  • medicatie 
  • ledigingstechnieken 
  • toiletoefeningen 
  • bekkenbodemspiertraining 
  • darmspoelen (ook wel TAI genoemd) 
  • hulpmiddelen 
  • perifere tibiale zenuwstimulatie (PTNS) en sacrale zenuwstimulatie (SNS) counseling

De behandeling moet op uw behoeften worden afgestemd en aangepast. Praat met uw zorgverlener over uw symptomen. Er is hulp beschikbaar.

Darmspoelen

Darmspoelen (ook wel TransAnale Irrigatie (TAI) genoemd) is een methode voor het effectief ledigen van de darm door lauwwarm water in de endeldarm in te brengen. Het water kan de peristaltische bewegingen van de darm stimuleren wat helpt bij de stoelgang. Met Navina Systems is er altijd een keuze om een oplossing te vinden die past bij uw behoeften na rectale chirurgie. In studies is aangetoond dat darmspoelen bij 8 op de 10 mensen met ernstige LARS effectief was (Cura Pales, et al., 2019; Enriquez-Navascues, et el., 2019).

Geen ongelukjes meer

Beginnen met darmspoelen is geen snelle oplossing en vereist inzet en geduld van u. Wanneer de trainingsperiode voorbij is en uw darmen zich hebben aangepast aan de methode, is vaak het doel om elke tweede dag te irrigeren, waarbij u tussen de twee irrigaties continent bent. Het doel van darmspoelen is het herstellen van een regelmatige en goede stoelgang, zodat u een normaal leven kunt leiden en de controle terug krijgt. Spreek met uw zorgverzekeraar over Navina Systems.

 

Navina Systems bevat 's werelds eerste draagbare elektronische darmspoelsysteem. Maar daar eindigt het niet mee. Navina Systems biedt ook een handmatig bediende controle-unit voor diegene die de voorkeur geven aan het handmatig oppompen van water. Het is een complete oplossing met rectaal katheters in verschillende maten en vormen. Zowel Navina Smart en Navina Classic zijn ontworpen met de gebruiker in gedachten. Ze zijn eenvoudig in gebruik, ledigen de darm effectief en hebben een hoge gebruikerstevredenheid.