The content of this page is intended for healthcare professionals only.

Are you a Healthcare Professional?

Weer controle hebben én tijd besparen met darmspoelen

Leven met darmklachten kan lastig zijn en beïnvloedt niet alleen het kind maar ook routines en het leven van het hele gezin.

Veel ouders met een kind dat last heeft van darmproblemen worstelen veel te lang met diëten en medicatie die de consistentie van de ontlasting aanpassen, - zoals laxeermiddelen of stoelgangverdikkers - zonder bevredigend resultaat. Maar er is een betere oplossing beschikbaar.

children and TAI parents section full width

Darmspoelen is een succesvolle therapie voor veel kinderen die kampen met darmklachten. Darmspoelen herstelt een gezonde darmroutine en helpt uw kind weer controle te krijgen wanneer en waar het toilet bezocht kan worden.

Daarmee zal het ongemak van ongelukjes uiteindelijk verdwijnen en zowel u als uw kind kunnen beginnen met een leven zonder constant na te hoeven denken over benodigdheden voor de darm en toilet.

In het kort, als de darm functioneert, functioneert het leven. Echter, darmspoelen kan in het begin een vreemd of intimiderend gevoel geven en het kan enige tijd duren voor het goed werkt. Het spijsverteringskanaal is een ingewikkeld systeem en heeft tijd nodig zich aan te passen aan nieuwe routines. Maar op de lange termijn is het het waard.

Lees artikelen over kinderen en darmspoelen (Engelstalig)