The content of this page is intended for healthcare professionals only.

Are you a Healthcare Professional?

Voor een goed begin – enCATHopedia

Clean Intermittent Catheterization (CIC) is een eenvoudige procedure voor het legen van de blaas.

Het lijkt misschien eng of moeilijk, of misschien alleen ongemakkelijk, maar zoals voor alles geldt: oefening baart kunst. Wereldwijd hebben miljoenen mensen te maken met CIC; iedere dag, vier tot zes keer per dag. Deze mensen zullen beamen dat CIC veel problemen kan oplossen en het leven een stuk gemakkelijker maakt.

Op deze website vindt u videoportretten van ervaren gebruikers, evenals instructies, tips en andere informatie. Hier vindt u tevens de enCATHopedia: een reeks van kleine informatiefolders voor alle mogelijke aandoeningen waarbij katheterisatie onderdeel kan uitmaken van de behandeling of de beste oplossing kan vormen in iemands leven. Deze folders, die u hieronder kunt downloaden, zijn beknopte handleidingen voor de katheterisatie en geven uitleg over de problemen die zich voordoen in de blaas en urinewegen bij verschillende diagnoses.

enCATHopedia brochures

Patiënten: Bekijk de enCATHopedia eens terwijl u in de wachtruimte bent. Misschien leert u iets nieuws over uw aandoening? Als uw diagnose er niet bij staat, neem dan contact met ons op zodat wij deze eventueel aan de reeks kunnen toevoegen. Vraag het uw arts of verpleegkundige als u iets niet zeker weet. Kijk ook eens op LoFric.nl – hier vindt u diverse video's van andere mensen die gebruik maken van CIC. Hun aanwijzingen en tips kunnen uw eerste ervaringen misschien gemakkelijker maken.

Zorgverleners: Als u ook een standaard met folders in uw wachtruimte wilt hebben, kunt u contact opnemen met het dichtstbijzijnde kantoor van Wellspect HealthCare. De beschikbaarheid verschilt per locatie.


Zorgverleners, klik hier om contact op te nemen

Contacteer ons