The content of this page is intended for healthcare professionals only.

Are you a Healthcare Professional?

Behandeling van LUTS

Intermitterende katheterisatie is de voorkeursbehandeling voor ledigingsstoornissen die onder de noemer LUTS gerangschikt worden1-3. Soms kan echter een farmacologische behandeling overwogen worden, eventueel in combinatie met intermitterende katheterisatie.

treatment of luts full width

Intermitterende katheterisatie

Intermitterende katheterisatie is na gewoon plassen de beste manier om de blaas te legen, omdat het de natuurlijke manier nabootst. Het is een eenvoudige techniek om te leren en het kan overal worden uitgevoerd. Het helpt u om uw blaas volledig te legen en geeft u de controle over uw eigen welbevinden. U krijgt op zijn minst een betere nachtrust, als u toevallig één van al die mannen bent die één of meerdere keren per nacht het toilet moet bezoeken. 

Katheterkeuze is belangrijk

Gemiddeld leegt u uw blaas 1.800 keer per jaar. Gerekend over 50 jaar komt dit op 90.000 keer, met of zonder katheter. Elke katheterisatie veroorzaakt druk op en in de plasbuis, met de tijd kan dit leiden tot complicaties. Een katheteroppervlak met lage weerstand is vanaf het allereerste begin uitermate.

 

1. Drake et al. Neurourol Urodyn. 2016;35:657-65
2. Tudor et al. J Neurol. 2016;263:2555-2564
3. Groen et al. Eur Urol. 2016; 69:324-33

Alan's verhaal

Maak kennis met Alan! Hij overwon zijn urineproblemen, die veroorzaakt werden door een vergroot prostaat, succesvol met behulp van katheters.
Lees meer over de oplossing die Alan geholpen heeft