The content of this page is intended for healthcare professionals only.

Are you a professional?

You are now visiting Wellspect global website. To view the North American website please click here click here

X

Het verhaal van LoFric

Wie zijn wij

Het begon allemaal in een oude kettingzaagfabriek. Een groot deel van de fabriek bleef zoals die was: onverzorgd en vies. Eén ruimte werd echter helemaal schoongemaakt en omgetoverd van een industriële werkplaats tot een plek die schoon genoeg was om als geïmproviseerd laboratorium te dienen.

Dat was begin jaren 80; tot die tijd werden voornamelijk permanente inwendige katheters gebruikt voor katheterisatie. Voor de gebruiker was dit een pijnlijke en tijdrovende procedure. Er was duidelijk behoefte aan iets beters.

Jan Utas voerde samen met zijn collega Håkan Melander de eerste tests uit die uiteindelijk 's werelds eerste hydrofiele katheter, LoFric®, zouden opleveren. Het onderzoekskoppel werkte onvermoeibaar verder aan de eerste, functionele optie voor Clean Intermittent Catheterization (CIC). Voordat de optimale, definitieve oplossing was gevonden (de zgn. Urotonic™ Surface Technology), werd de katheter eerst onderworpen aan tests met diverse parameters. Hierop werd in augustus 1983 LoFric® geïntroduceerd.

In vergelijking met de tijd in de kettingzaagfabriek zijn onze faciliteiten tegenwoordig behoorlijk veranderd. Onze gedrevenheid is echter onveranderd gebleven. Door rekening te houden met de behoeften van de gebruikers, kunnen wij mensen blijven helpen vol in het leven te staan.

Wellspect HealthCare vond de CIC-technologie uit: niemand in deze sector weet er meer van dan wij. Wij blijven dan ook werken aan de verdere ontwikkeling van LoFric, die inmiddels is uitgegroeid tot een hele serie katheters waarmee wij aan vrijwel alle behoeften die gebruikers hebben tegemoet kunnen komen. LoFric® Sense™ en LoFric® Origo™ vormen hierop de nieuwste aanvulling.

Bij Wellspect zijn wij allemaal overtuigd van onze visie: een wereld waarin problemen met de urinewegen een rijk en vrij leven niet in de weg hoeven te staan. Wij streven ernaar om elke dag van grote betekenis te zijn voor iedereen die onze producten en diensten nodig heeft.

Deel